Telewerken vanuit Frankrijk

Telewerken vanuit Frankrijk, het beste van twee werelden.

Veel Nederlanders en Belgen willen graag emigreren naar Frankrijk. Zij hebben gelijk. Frankrijk is een land dat voor iedereen iets te bieden heeft. Zijn het de bergen, de kust, de rust op het platteland of juist de reuring van een grote stad, Frankrijk biedt meer dan wat je in Nederland of België kunt vinden.

Om een huis te kunnen kopen heb je inkomen nodig. Voor een Frankrijk hypotheek is het inkomen het belangrijkste element. Je huis verkopen, je baan opzeggen en naar Frankrijk vertrekken en daar een baan zoeken is niet de oplossing. Een bedrijf starten of overnemen? Het ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd. Wat te doen?

De afgelopen jaren waren voor veel mensen lastig maar hebben zeker op één gebied ook veel goeds opgeleverd, telewerken. Of je nu thuiswerkt op 50 kilometer afstand van je werk of vanuit Frankrijk. Als je een goede Internet verbinding hebt, en de Internet verbindingen in Frankrijk zijn in het algemeen goed, dan kun je werken vanaf welke plaats in Frankrijk dan ook.

Ook in Frankrijk is telewerken de norm geworden. De Franse banken kijken niet vreemd op als je voor je Nederlandse of Belgische werkgever kunt blijven werken met hetzelfde salaris en dezelfde arbeidsvoorwaarden en in Frankrijk gaat wonen.

De huizenprijzen liggen in Frankrijk in de meeste regio’s lager dan in Nederland (en België). In Nederland en België zijn daarentegen de huizenprijzen in de afgelopen fors gestegen. De meeste Francofielen die emigreren naar Frankrijk kunnen vaak een mooier huis kopen dan zij hadden met de verkoopopbrengst van hun huis en een hypotheek bij een Franse bank.

Veel bedrijven en zeker de overheid zijn bereid om een verklaring af te geven dat je vanuit Frankrijk kan werken met behoud van salaris en arbeidsvoorwaarden. Laat je huidige functie dit niet toe. Waarschijnlijk zijn er functies binnen het bedrijf waar dit wel kan. Trek de stoute schoenen aan en bespreek het. Je zou zomaar het beste van twee werelden kunnen verenigen.

 

Contact

We kunnen u nu niet te woord staan. Laat s.v.p. een bericht achter en wij nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search