Frankrijk hypotheek

Hoe vraag je een Frankrijk hypotheek aan?

Hoe lastig is het om een hypotheek in Frankrijk te krijgen voor de aankoop van een woning?

In de afgelopen 20 jaar is het aanvragen van een hypotheek in Frankrijk veranderd. Waren de Franse banken tot 10 jaar geleden redelijk welwillend, tegenwoordig moet je met een goed verhaal komen om een akkoord op je hypotheekaanvraag te krijgen. Kritisch waren de Franse banken altijd al maar er waren meerdere banken die aan buitenlandse huizenkopers een hypotheek konden verstrekken. Er was keuze en je had dus meer kans.

Deze gespecialiseerde Frankrijk hypotheek banken zijn allemaal gestopt met hun activiteiten. Enerzijds door de bankencrisis en eurocrisis in 2008 en anderzijds door de lage rente. De relatief bewerkelijke Frankrijk hypotheek aanvragen leverde de Franse banken te weinig op, zeker in verhouding tot het risico.

Dit betekent dat nu lokale banken benaderd moeten worden wat lastiger is. Je moet nog beter je Frakrijk hypotheek aanvraag uitleggen, de gegevens moeten vertaald worden en de Franse bank moet begrijpen wat je inkomen is. Voor ondernemers is dit een extra uitdaging.

Kortom, een Frankrijk hypotheek is lastiger te verkrijgen maar gelukkig niet onmogelijk. Een goede voorbereiding is echter cruciaal voor het juiste resultaat.

 

Contact

We kunnen u nu niet te woord staan. Laat s.v.p. een bericht achter en wij nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search