Financieringsvormen

Welke financieringsvormen zijn er?

Om uw Franse bedrijf te financieren zijn er verschillende wegen te bewandelen. De ene weg sluit de andere niet uit. Belangrijk is om alle mogelijkheden goed te bekijken en te komen tot een financiering met de beste condities die op een zo eenvoudig mogelijke manier te realiseren is.

Als eerste informeren wij voor u bij lokale banken wat de mogelijkheden zijn. Een bank beoordeelt de financieringsaanvraag op zijn merites zonder te veel emoties of bovengemiddelde financieringscondities. Aan de andere kant is een bank kritisch. De financieringsaanvraag en businessplan moeten goed voorbereid zijn. Dit betekent de juiste informatie helder en beknopt, in het Frans, weergeven.

Een andere financieringsbron zijn de verkopers. Met de verkopers van de onderneming overleggen we of zij een lening kunnen en willen verstrekken aan de nieuwe eigenaren. Of dit kan hangt af van hun financiële en persoonlijke situatie. Het is belangrijk om goed uit te leggen wat de risico’s zijn en de voor en nadelen. Het verstrekken van een lening aan de kopers is vaak een belangrijke manier om het bedrijf te kunnen verkopen zodat een verkoper de volgende stap in zijn leven kan zetten.

De overname of start van de onderneming in Frankrijk kan ook worden gefinancierd door investeerders. Investeerders, of dit nu familie, vrienden of zakelijke relaties zijn, willen weten wat hun risico’s zijn, welke voorwaarden zij moeten stellen en hoe dit alles formeel wordt vastgelegd in Frankrijk. Het onbekende schrikt vaak af terwijl dat niet nodig hoeft te zijn. Wij kunnen uitleggen wat de voor en nadelen zijn als men investeert in een bedrijf in Frankrijk zodat de investeerder een goede afweging kan maken op basis van de juiste argumenten.

Een relatief nieuwe manier van financieren is Crowdfunding. Gespecialiseerde sites, zowel in Nederland als in Frankrijk , bieden een platform om mogelijke financiers te vinden. Vaak richt een Crowdfunding site zich op een speciale doelgroep. Belangrijk is om de juiste Crowdfunding site te vinden en te benaderen.

Contact

We kunnen u nu niet te woord staan. Laat s.v.p. een bericht achter en wij nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search