Frans bedrijf

Een Frans bedrijf starten of overnemen

Om het roer om te gooien en een bedrijf te starten of over te nemen in Frankrijk is het moeilijk om te bepalen waar je moet beginnen. Er zijn meer vragen dan antwoorden.

Waar in Frankrijk wil je gaan wonen? Wat wil je gaan doen? Kun je beter een bedrijf overnemen of juist  een nieuw bedrijf starten? Wat is het budget? Hoe is de fiscale en juridische wetgeving in Frankrijk? Welke diploma’s en vergunningen zijn er nodig? Wat zijn de valkuilen en hoe deze te vermijden? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Eén ding is zeker, er moet een financieringsplan zijn. Of je nu een bedrijf in Frankrijk overneemt of start het valt of staat met een goede financiële onderbouwing. Welke financieringsvormen zijn er in Frankrijk? Hoeveel eigen geld moet je hebben? Hoe zet je een bedrijfsplan en een financieringsaanvraag op voor je Franse bedrijf?

Een goede prognose (‘prévisionnel’) is vaak het begin. Historische cijfers van het over te nemen bedrijf zijn een goede basis. Maar wat ga jezelf toevoegen en hoe zal daarmee de omzet en winst zich gaan ontwikkelen? Wat zijn de vaste en variabele kosten? Wat zijn de financieringslasten?

Het bedrijfsplan en de prognose moet goed onderbouwd zijn en voor de bank gecontroleerd zijn door een Franse accountant.

Ik welke fase je ook zit, wij kunnen je van dienst zijn om de plannen om een bedrijf te starten of over te nemen in Frankrijk concreter te maken. Met onze jarenlange ervaring en ons brede netwerk kunnen wij je goed en doelgericht adviseren en kunnen wij helpen bij het vinden van de juiste financiering voor je bedrijf in Frankrijk.

Contact

We kunnen u nu niet te woord staan. Laat s.v.p. een bericht achter en wij nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search