Franse woning

Financieren van een woning in Frankrijk

In Frankrijk kun je met een gerust hart een woning kopen. De regelgeving is helder en de rol van een notaris is vergelijkbaar met die van een notaris in Nederland of België. Kopers zijn goed beschermd door de wetgeving en er is een informatieplicht voor de verkoper richting koper. Dit neemt niet weg dat je natuurlijk alert moet zijn en advies moet vragen waar nodig.

Wat als je een deel van de aankoopprijs moet lenen? Voor een Frankrijk hypotheek is het inkomen het belangrijkste element. Je moet kunnen aantonen dat je inkomen voldoende en zeker is. Voor iemand in loondienst is dit makkelijker dan voor een ondernemer.

Een goede oplossing om je inkomen te behouden terwijl je toch naar Frankrijk emigreert is telewerken. Of je nu thuiswerkt op 50 kilometer van je werk of vanuit Frankrijk. Als je een goede Internet verbinding hebt, en de Internet verbindingen in Frankrijk zijn in het algemeen goed, dan kun je werken vanaf welke plaats in Frankrijk dan ook.

Ook, of misschien zelfs juist, in Frankrijk is telewerken de norm geworden. De Franse banken kijken niet vreemd op als je voor je Nederlandse of Belgische werkgever kunt blijven werken met hetzelfde salaris en dezelfde arbeidsvoorwaarden en in Frankrijk gaat wonen.

Het aanvragen van een Frankrijk hypotheek voor de aankoop van een woning in Frankrijk vraagt specifieke kennis en ervaring. Er zijn geen Franse banken meer die een gespecialiseerde afdeling hebben die over heel Frankrijk kan financieren. Dit betekent dat je een lokaal bankkantoor zal moeten benaderen. Goede beheersing van de Franse taal is noodzakelijk maar daarnaast moet je ook weten welke informatie je moet aanleveren? Franse (inkomens)gegevens zijn anders dan die in Nederland of België.

Met jarenlange ervaring met Franse banken weten wij als geen ander hoe je een Frankrijk hypotheek moet aanvragen. Of je in loondienst werkt of ondernemer bent wij adviseren je graag over hoe je een hypotheek aanvraagt bij een Franse bank.

 

Contact

We kunnen u nu niet te woord staan. Laat s.v.p. een bericht achter en wij nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search