Hoeveel men kan financieren

De Franse banken financieren maximaal 85% van de aankoopprijs van de woning exclusief de kosten van de notaris. Dit betekent dat u minimaal 15% van de aankoopprijs plus de notariskosten aan eigen geld moet hebben. Hoe minder u financiert ten opzichte van de aankoopprijs hoe lager de rente is. Het kan soms dan ook interessant zijn om meer eigen geld in de aankoop te stoppen

Aan de andere kant moet u ook niet te conservatief zijn en ‘te weinig’ lenen. Er zijn altijd extra kosten en misschien wilt u enkele jaren na de aankoop alsnog de woning verbouwen, aanpassen of een zwembad aanleggen. De bestaande hypotheek verhogen is in veel gevallen niet mogelijk of duur door de extra kosten. Het is verstandiger om een deel van het eigen geld als buffer aan te houden en voor een hoger hypotheekbedrag te kiezen. Mocht u toch geen besteding voor dit geld hebben dan kunt u altijd extra op de hypotheek aflossen.

De banken laten de woning, voor hun rekening, taxeren. Mocht de taxatie lager uitvallen dan de aankoopprijs dan is de basis van de hypotheek de lagere taxatiewaarde.

Een 100% procent hypotheek voor niet residenten is niet mogelijk. Een niet resident is iemand die zijn inkomen niet in Frankrijk verdient en geen belasting in Frankrijk betaalt.

Comments are closed.