Over ons

Missie

Claes Finance – Frankrijk Hypotheken is een onafhankelijk hypotheek adviseur gespecialiseerd in de financiering van uw (tweede) woning in Frankrijk.

Wij begeleiden het hele financieringsproces waarmee wij u alle zorgen uit handen nemen. Van het bepalen van het budget tot en met het passeren van de akte bij de notaris. Van de contacten met de bank tot en met de contacten met makelaar, notaris en verkopers. Ook na het passeren van de hypotheekakte kunt u met uw vragen over uw Frankrijk hypotheek bij ons terecht.

Wij adviseren en bemiddelen alleen in hypotheken voor huizen in Frankrijk. Deze focus en onze intensieve contacten met de banken garanderen dat wij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste hypotheekproducten en condities. In ons inmiddels meer dan twaalfjarig bestaan hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd. Wij mogen onszelf dan ook met recht een Frankrijk Hypotheek Specialist noemen.

 

Werkwijze

Wij zijn een onafhankelijk hypotheekadviseur en werken met meerdere banken. Elke bank heeft zijn eigen normen, regels en voorwaarden voor het financieren van (tweede) woningen. Belangrijk is om een bank te vinden die het beste bij uw persoonlijke en financiële situatie past. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Wij zijn niet gebonden aan één bank en kunnen hypotheken van meerdere banken aanbieden. Onafhankelijkheid en opkomen voor uw belang zijn onze toegevoegde waarden.

Het is belangrijk om een hypotheekaanvraag op de juiste manier bij de bank te presenteren. Dit betekent niet alleen de Franse taal kunnen spreken maar ook de juiste banktaal, weten hoe een bank een hypotheekaanvraag beoordeelt. Door onze meer dan twintigjarige ervaring in het bankwezen opgedaan bij meerdere (internationale) banken en meer dan twaalfjarige ervaring met hypotheken voor huizen in Frankrijk beheersen wij beide talen. Een belangrijke toegevoegde waarde voor een succesvolle hypotheekaanvraag.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bepalen wij samen met u de optimale financieringsconstructie. Condities en voorwaarden van de financiering spelen hierbij een even zo belangrijke rol als het rentetarief. Wij kijken niet alleen naar uw huidige situatie maar ook naar uw toekomstige wensen en verwachtingen. U koopt ten slotte een woning in Frankrijk voor de lange termijn en u wilt niet na enkele jaren voor onaangename verrassingen komen te staan.

Bij de aankoop van een (tweede) woning in Frankrijk krijgt u met meer te maken dan alleen de financiering. Wat zijn de fiscale gevolgen? Wat zijn de erfrechtelijke gevolgen en houdt uw huidige testament hiermee rekening? Waar moet u rekening mee houden als u uw huis gaat verhuren? Misschien wilt u verbouwingen (laten) uitvoeren. Wij kunnen u op deze en andere gebieden adviseren tot op bepaalde hoogte. Voor complexe vragen kunnen wij u in contact brengen met in Frankrijk gespecialiseerde fiscalisten, advocaten en notarissen. Wij beschikken over een zeer uitgebreid netwerk van specialisten die gevestigd zijn in Nederland en/of Frankrijk.

Het team

  • Ronald Claes

    Ronald Claes is de oprichter van Claes Finance – Frankrijk hypotheken. Na meer dan 10 jaar voor Nederlandse en Belgische…

    Lees meer...
  • Nannie Duiker

    Na jaren voor een grote Nederlandse bank te hebben gewerkt maakte Nannie Duiker in 2008 de overstap naar Claes Finance.…

    Lees meer...